Landskampioen 2017 categorie D1_2 J.Poldervaart, Hoogvliet

Landskampioen 2017 categorie C1_2 dhr. H.v.Heusden, Nieuwegein

Landskampioen 2017 categorie A2/A3/A4 dhr. G.Aalderink, Vriezenveen

Landskampioen 2017 categorie A1 dhr. J.Wiedenhoff, Den Helder

NBAT natuurstudieweek 15 t/m 22 juni 2018.

Landskampioen 2017 categorie B1_2 dhr. W.Krom, Limmen

Wet- en regelgeving

SATO / PVH.

De NBAT is aangesloten bij de belangenorganisatie SATO (Samenwerkende Aquarium en Terrarium Organisaties) en PvH (Platform Verantwoordt Huisdierenbezit).
Alhoewel de vissen nog geen speerpunt zijn roert de anti dieren lobby zich danig op diverse fronten. en komen ook de aquarium en terrarium liefhebbers ongetwijfeld aan de beurt. 
Mocht een liefhebber aangesloten bij de NBAT nu of in de toekomst bezoek krijgen van een controlerende instantie en erop aangesproken worden dat hij/zij bedrijfsmatig bezig is met de hobby dan kan de PvH ondersteuning bieden bij het verweer. Dit zal vooralsnog gratis geschiedden.
De NBAT betaald immers een jaarlijkse contributie afdracht te financiele ondersteuning van deze faciliteit.
Mocht ondersteuning gewenst zijn kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van de NBAT

*************************************************************************************************************

Zoals u vast al weet, probeert de Nederlandse overheid naarstig om de dierhouderij te verbieden. Het PVH (Platform Verantwoord Huisdierenbezit) strijdt al jaren tegen de onrechtvaardige manier waarop de overheid het argument dierenwelzijn - en haar instrument, de positieflijst - misbruikt om haar doel te bereiken. En PVH’s strijd heeft gelukkig succes want eerder leek de staatssecretaris haar queeste tegen de dierhouderij te matigen en ontstond er voor het eerst in vele jaren een dialoog tussen de overheid en de dierhouders / PVH. Er werden afspraken gemaakt en de overheid deed toezeggingen dat de sector zou mogen gaan meepraten over het opstellen van een nieuwe methodiek om een geheel nieuwe positieflijst zoogdieren op te stellen (alle andere gewervelde dieren volgen later).

Helaas zoekt de overheid wederom naar manieren om de positieflijsten zo kort als mogelijk te krijgen (wat betekent dat het houden van heel veel dieren simpelweg verboden zou worden) zodat het PVH zich genoodzaakt zag om wederom de formele route in te zetten. Op deze facebook pagina vindt u PVH’s bericht hierover en de stappen die recent gezet zijn. Op de website van het PVH vindt u sowieso veel informatie over de positieflijsten. Bent u misschien nieuwsgierig naar de geschiedenis van de positieflijsten? Kijk dan ook op deze facebook pagina waarin wat historie over dit onderwerp te lezen is. Dit is een wat oudere tekst - van mei 2013 - maar u leest er over allerhande onrechtvaardige wendingen in de geschiedenis van de vorige positieflijsten. Via deze facebook link komt u op een tekst uit dezelfde maand waarin de secretaris van het PVH zijn verhaal doet.

Tenslotte, als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rondom de positieflijsten, wordt dan lid van de facebookgroep Positieflijsten: Weinig Positiefs. Hier wordt nieuws als eerste gedeeld en er is ruimte voor discussie. En natuurlijk publiceert ook de facebookpagina van het PVH met regelmaat over het onderwerp.