Haarlemse Aqua - Terra Vereniging | Nederlandse Bond Aqua Terra

Landskampioen 2019 categorie A2,3,4, dhr. J.Poorte

Landskampioen 2019 categorie A1, dhr. J.Kling

Landskampioen 2019 categorie D1 dhr. C.Emonds

Landskampioen 2019 categorie C1,2, dhr. J. van Antwerpen

Landskampioen 2019 categorie B1,2, dhr. M. van ter Meij

Natuurstudieweek 2022, 17 t/m 24 juni 2022.

Haarlemse Aqua - Terra Vereniging

Adresgegevens: 
Haarlem
Nederland

Wie zijn wij

De vereniging is opgericht in 1954, echter, in 1996 is de vereniging omgedoopt tot Haarlemse Aqua Terra Vereniging. Om het ontstaan van de Haarlemse Aqua Terra Vereniging te verklaren gaan we eerst een stukje terug in de tijd.
In 1925 is Aquarium en Terrarium Vereniging de Natuur opgericht. Jaren later, we zitten inmiddels in 1954, hebben een aantal leden hun eigen vereniging opgericht, genaamd Triginta. Aquarium en Terrarium Vereniging de Natuur heeft haar vereniging na 70 jaar moeten beëindigen, maar hiermee eindigde het verhaal voor de vele aquarium- en terrarium hobbyisten gelukkig niet. Na onderling overleg zijn Triginta en de Natuur op 1 september 1996 gefuseerd. Hieruit ontstond de huidige Haarlemse Aqua Terra Vereniging.
We zijn voornamelijk actief op het gebied van aquaria en paludaria. Momenteel zijn er een aantal leden actief met speciaal- en gezelschapsaquaria en paludaria met Aziatische, Afrikaanse en Zuid Amerikaanse vissen, om er een paar te noemen:

  • Symphysodon Aequifasciatus (Discusvis)
  • Pterophyllum Scalare Altum Peru (Maanvis)
  • Corydoras soorten (Dwergmeerval)
  • Farlowella Acus (Naaldmeerval)
  • Paracheirodon Axelrodi (Kardinaal Tetra)
  • Diverse Ancistrus soorten en meervallen
  • Garnalen, zalmen enzovoort.

In hun aquaria zien we natuurlijk ook diverse bodemsoorten, planten, mossen, wortelhout, versteend hout en andere decoratiematerialen. 

Kom eens kijken

Het lidmaatschap van de Haarlemse Aqua Terra Vereniging heeft zo z'n voordelen:
De H.A.T.V. organiseert lezingen en presentaties (met groot scherm), met Powerpoint, foto's, dia's en video's. De onderwerpen hebben betrekking op vivaria en variëren van het paludarium, gezelschap- en speciaalaquarium tot en met techniek, waterhuishouding en filtratie.
Ieder jaar wordt de Huiskeuring georganiseerd, een leuke en vooral leerzame keuringscompetitie. De huiskeuring wordt uitgevoerd door een erkende bondskeurmeester.
Bij de H.A.T.V. zijn ervaren en deskundige (bestuurs) leden actief die u graag helpen met al uw vragen. Daarnaast beschikken we over een uitgebreide bibliotheek met een schat aan informatie.

De Haarlemse Aqua - Terra Vereniging is in Haarlem-Zuid bij Speeltuin de Eenhoorn, Bernstraat 2, 2034CV gehuisvest. Elke Maandagavond zijn wij om 20.00uur aanwezig. Kom vrijblijvend binnen wandelen, kijk naar onze vissen en drink een kopje koffie. Gratis parkeren!

Verenigingsnummer: 
374
Regio: 
Noord West
District: 
Kennemmerland

Lid worden van deze vereniging