Landskampioen 2019 categorie D1 dhr. C.Emonds

Landskampioen 2019 categorie C1,2, dhr. J. van Antwerpen

Landskampioen 2019 categorie A1, dhr. J.Kling

Landskampioen 2019 categorie B1,2, dhr. M. van ter Meij

Landskampioen 2019 categorie A2,3,4, dhr. J.Poorte

NBAT

De Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT) is de overkoepelende organisatie van bijna 80 verenigingen. De leden van die verenigingen hebben een kleurige hobby, de vivaristiek. Dat is een mooi woord voor het houden van een aquarium of terrarium. Maar ook vijverliefhebbers zijn hier op hun plaats.

Wat doet de NBAT?

Al onze activiteiten staan in het kader van het dierenwelzijn.

Wij geven een full colour magazine uit dat zijn waarde al ruim 80 jaar heeft bewezen. Uitgave ook in  digitale vorm als abbonement te verkrijgen.

Wij organiseren diverse officiële keuringen op vereniging, district en landelijk niveau.Jaarlijks wordt een landelijke keuring georganiseerd waar per categorie de landskampioen bekend wordt gemaakt op de Landelijke Aqua Terra dag, centraal in Nederland. Met een prachtige presentatie over 2 schermen worden de allerbeste aquaria, terraria en vijvers getoond. Tijdens de keuringen worden de deelnemers voorzien van kundig advies op het gebied van regels m.b.t. de gezondheid en welzijn van dieren en vegetatie, compositie van gebruikte vegetatie, waterkwaliteit en technische hulpmiddelen zoals verlichting, schakelklokken, pompen, filters, verwarming etc.

De NBAT werkt vooral door middel van bijna 80 plaatselijke verenigingen waarbij onze leden zijn aangesloten. Indien u ook lid wilt worden dan gaat dit via de plaatselijke verenigingen. Click op de knop verenigingen om een vereniging bij u in de omgeving te vinden voor nog meer informatie. Bij de plaatselijke vereniging krijgt u heel veel tips voor succesvol aquarium houden met specifieke hulp van leden. Verder zijn er regelmatig bijeenkomsten.

Wordt u lid van de NBAT dan ontvangt u een aantrekkelijke korting op een abonnement op het prachtige –full color- blad 'Het Aquarium', Een uitgave van de NBAT dat al vele decennia de liefhebbers een uitgebreide kijk op de liefhebberij biedt. 

Omdat vivariumhouders doorgaans ook natuurliefhebbers zijn, organiseert de NBAT jaarlijks een natuurstudieweek in Zuid Limburg. Hierbij wordt de rijke natuur van Zuid Limburg en omgeving verkend. Geintresseerd? bekijk dan even de verslagen van eerdere NSW'en en check de evenementen kalender voor de data voor dit jaar.