Natuurstudieweek | Nederlandse Bond Aqua Terra

Natuurstudieweek 2022, 17 t/m 24 juni 2022.

Landskampioen 2019 categorie C1,2, dhr. J. van Antwerpen

Landskampioen 2019 categorie A1, dhr. J.Kling

Landskampioen 2019 categorie A2,3,4, dhr. J.Poorte

Landskampioen 2019 categorie B1,2, dhr. M. van ter Meij

Landskampioen 2019 categorie D1 dhr. C.Emonds

Natuurstudieweek

Omdat aquarium- terrarium- en vijverliefhebbers meestal ook natuurliefhebbers zijn, organiseert de Commissie Natuurstudieweken van de Nederlandse Bond Aqua Terra al jarenlang een natuurweek.

De Natuurstudieweek, kortweg NSW genoemd wordt al sinds 1950 georganiseerd. Was natuurstudie oorspronkelijk het hoofddoel van deze week, momenteel staat de NSW voor gezellig samen natuur beleven in de breedste zin, terwijl ook natuurfotografie voor velen een reden is om mee te gaan.

We gaan dit jaar voor de 66e keer met aquarium-, terrarium- en andere natuurliefhebbers, in familiaire sfeer op stap in het prachtige landschap van Zuid-Limburg en omstreken, om te genieten van de natuur. We mijden brede wegen zoveel mogelijk en lopen over wandelpaden door landerijen en bossen. Hierbij komt iedere natuurliefhebber aan zijn of haar trekken, of dit nu op vogel-, planten-, insecten- of ander gebied is, of om alleen maar van de natuur te genieten. De aard van het gebied brengt wel met zich mee dat wat klimmen en dalen onvermijdelijk is. Onderweg en na afloop van de wandeling is er weer de mogelijkheid ervaringen met andere liefhebbers uit te wisselen of te bespreken. Ook is er literatuur aanwezig om iets uit te zoeken of te determineren.

Programma 

We hebben weer een gevarieerd programma samengesteld met leuke wandelingen, waaronder twee nieuwe tochten.

’s Morgens om 9 uur vertrekken we met de bus waarna we weer naar huis wandelen of met de bus worden thuisgebracht. Dit zal meestal rond 5 uur zijn. U kunt rekenen op flinke, maar rustige wandeltochten van 7 tot 15 km met voldoende tijd om te kijken, te fotograferen en uit te rusten. Bij sommige tochten is het mogelijk eerder af te haken. De wandelingen kunnen een andere volgorde hebben dan hier vermeld.

Onze thuisbasis is de Eyserhof in Eys. De Eyserhof is een carréboerderij waar ook rundvee wordt gefokt. Het gastengedeelte is pas helemaal verbouwd en u verblijft hier in tweepersoonskamers met een eigen douche en toilet. De maaltijd wordt door een traiteur verzorgd en gezamenlijk gebruikt in de grote ruimte waar we ook een avondprogramma organiseren.

Om het hele programma te bekijken en voor het reserveren van deze Natuurstudieweek kunt u hier alle informatie vinden. Informatie Natuurstudieweek 2022

Bij interesse of vragen, mail: l.sonnenberg@daniorerio.nl