Natuurstudieweek | Nederlandse Bond Aqua Terra

Landskampioen 2019 categorie D1 dhr. C.Emonds

Landskampioen 2019 categorie A2,3,4, dhr. J.Poorte

Landskampioen 2019 categorie A1, dhr. J.Kling

Landskampioen 2019 categorie C1,2, dhr. J. van Antwerpen

Landskampioen 2019 categorie B1,2, dhr. M. van ter Meij

Natuurstudieweek

Omdat aquarium- terrarium- en vijverliefhebbers meestal ook natuurliefhebbers zijn, organiseert de Commissie Natuurstudieweken van de Nederlandse Bond Aqua Terra al jarenlang een natuurweek.

Deze Natuurstudieweek, kortweg NSW genoemd wordt al sinds 1950 georganiseerd. Was natuurstudie oorspronkelijk het hoofddoel van deze week, momenteel staat de NSW voor gezellig samen natuur beleven in de breedste zin, terwijl ook natuurfotografie voor velen een reden is om mee te gaan.

We wandelen in het prachtige landschap van Zuid Limburg maar maken ook uitstapjes naar Belgische natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Hoge Venen en ook naar de Duitse Eifel. We mijden brede wegen zoveel mogelijk en lopen over wandelpaden door landerijen en bossen 

 

Hierbij komt iedere natuurliefhebber aan zijn of haar trekken, of dit nu op vogel-, planten-, insecten-, of ander gebied is, of om alleen maar van de natuur te genieten. Onderweg of na afloop van de wandeling is er altijd de mogelijkheid ervaringen met andere liefhebbers uit te wisselen of te bespreken. Ook is er literatuur aanwezig om iets uit te zoeken.

’s Morgens om 9 uur vertrekken we, te voet of met de bus en we zullen meestal rond 5 uur weer thuis zijn. U kunt rekenen op flinke, maar rustige wandeltochten van 8 tot 15 km met voldoende tijd om te kijken, te fotograferen en uit te rusten.

Onze thuisbasis is de Eyserhof in Eys. De Eyserhof is een carréboerderij waar ook rundvee wordt gefokt. Het gastengedeelte is pas helemaal verbouwd en u verblijft hier in tweepersoonskamers met een eigen douche en toilet. De maaltijd wordt door een traiteur verzorgd en gezamenlijk gebruikt in de grote ruimte waar we ook een avondprogramma organiseren.

Helaas hebben we vanwege het Corona-virus moeten besluiten de Natuurstudieweek 2020 niet door te laten gaan. We hebben een nieuwe datum in 2021 afgesproken en wel van 18 t/m 25 juni  in de hoop dat we dan weer op een normale manier met elkaar op stap kunnen gaan.

Het is de bedoeling om het programma van 2020 uit te voeren in 2021. Hier kunnen nog wijzigingen in komen. Het definitieve programma wordt in december bekend. Daarna kunt u zich ook weer aanmelden.

Bij interesse of vragen, mail: l.sonnenberg@daniorerio.nl