Artikelen | Nederlandse Bond Aqua Terra

Landskampioen 2019 categorie B1,2, dhr. M. van ter Meij

Landskampioen 2019 categorie A1, dhr. J.Kling

Landskampioen 2019 categorie D1 dhr. C.Emonds

Landskampioen 2019 categorie A2,3,4, dhr. J.Poorte

Natuurstudieweek 2022, 17 t/m 24 juni 2022.

Landskampioen 2019 categorie C1,2, dhr. J. van Antwerpen

Artikelen

 

Beste lezer, welkom op deze pagina. Hier vindt u een selectie van vele artikelen uit 'Het Aquarium' het magazine van de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT). Het blad verschijnt  acht keer per jaar  in full colour. De NBAT beschikt ook over een uniek digitaal Archief waar meer dan duizend magazine's ,inclusief indexen vanaf 1930 tot heden zijn ondergebracht. In dit Archief staan vele duizenden interesante artikelen. Toegang tot dit unieke Archief? Voor 16.00 euro  per jaar bent u lid van NBAT Digitaal dit is inclusief het digitale abonnement.

Lid worden via de webshop

Categorieën voor artikelen

Aquascaping is een manier van het rangschikken van waterplanten, evenals rotsen, stenen, grotwerk of drijfhout, op een esthetisch aangename manier in een aquarium.   Aquascape-ontwerpen omvatten een aantal verschillende stijlen, waaronder de traditionele Nederlandse stijl,de Iwagumi stijl gebaseerd op de Japanse tuinen en de nature-stijl waarvan Takashi Amano de grondlegger was.

Hoe creeër ik diepte werking?  Moeten alleen hoge plantengroepen achteraan geplaatst worden? Wat is een straatje planten? Hier proberen we door middel van een aantal presentaties een antwoord op te geven.

Lees hier de mooie artikelen uit 'Het Aquarium' uit de categorie 'vissen' in deze rubriek vindt u tientallen artikelen over zowel zoetwater als zeewatervissen. 

Wilt u beginnen met de mooie hobby 'aquariumhouden'? Dan is dit de plek voor de informatie die u nodig hebt. Door u langzaam, maar zeker mee te laten nemen op weg naar een 'bak', waaraan u en uw naaste omgeving veel plezier kunnen beleven. Maar niet alleen u. Ook uw levende have - of dat nu vissen, planten of andere gewenste levende waterwezens zijn - moeten zich lekker voelen; gezond en wel. Zo bent u een goede aquarist(e). Toch?

Lees hier een aantal artikelen uit 'Het Aquarium' in de categorie planten. 

Niets is zo onderhevig aan vernieuwingen als de techniek die hoort bij een aquarium. Hier kunt u een aantal artikelen vinden die te maken hebben met dit onderwerp.

Ziekten en algen zijn een terugkerend onderwerp van gesprek. Hier kunt u een aantal van deze onderwerpen vinden. Hoe bestrijd ik een bepaalde alg of iets over ziekten. 

Welke slangen of kikkers kan ik veilig houden. Welke soort schildpad mag ik houden en hoeveel ruimte heeft het dier nodig. Zomaar wat vragen die in dit onderdeel van de hobby gesteld kunnen worden. Hier vindt u ongeveer vijftig onderwerpen die met Terraria te maken hebben.

Vijvers, een zeer decoratief en rustgevend geheel lees je vaak. Maar wat voor een type vijver is het mooiste voor mijn tuin. Welke vissen passen daar het beste is. Wil ik een natuurlijke vijver of juist niet. Kikkers of salamanders?Vragen die misschien hier wel beantwoord worden.

Wat voor een aqaurium zullen we nemen? Om een goed idee te krijgen welke type aquarium er zijn kunt u in dit onderdeel 'Vivarium in beeld' genoeg indrukken opdoen. Zuid-Amerika,Tanganyika als speciaalaquaria of een gezelschaps aquarium? Wilt u voorbeelden bekijken hoe u een aquarium in kunt richten? Misschien wilt u wel paludarium aanschaffen ook die kunt u hier vinden.

Pagina's